home

 

Parcuri nationale si vestigii ale trecutului

 

COLUMBIA - MARELE CIRCUIT

 

Bogota - Zipaquira - Pereira - Valle de Cocora - Salento - Medellin -Piedra de Penol - Guatape - Cartagena - Insulele Rosario

 

Va propunem o destinatie, a carei vizita vine sa intregeasca puzzle-ul reprezentat de tarile Americii Latine, cu care multi dintre dumneavoastra sunteti deja familiarizati. Tara in care va invitam, Columbia, este cea care poarta numele exploratorului care a descoperit fara sa stie continentul american. Desi mult timp asociata cu rafuielile teribilelor carteluri, Columbia este in acelasi timp si cea care l-a dat lumii pe parintele realismului magic Gabriel Garcia Marquez. Macondo, satul familiei Buendia, a existat doar in imaginatia fecunda a celui care a scris "Un veac de singuratate", dar orasele pe care le veti vizita sunt cat se poate de reale si va vor incanta cu siguranta. Topografia incredibil de variata, vegetatia luxurianta, peisajele extraordinare a zonelor inalte si minunile marii Caraibilor, padurile de mangrove, lagunele cu apa cristalina, plajele salbatice, adevarate colturi de rai, va asteapta sa le descoperiti, ghizii locali sa va bucure cu povesti, iar localnicii va asteapta sa le savurati adevarata cafea columbiana, in tara ei de origine.

 

Perioada: 12.09 - 23.09.2024

 

Ziua 1 / 12.09.2024: Bucuresti - Amsterdam - Bogota

intalnire cu conducatorul de grup la Aeroportul Henri Coanda, la ora 04:00 (in fata ghiseului de imbarcare al companiei KLM). Plecare spre Amsterdam cu compania KLM, zbor KL 1372 (07:00 / 08:55), de unde se va pleca spre Bogota cu zborul KL 749 (09:50 / 13:40). Sosire in Bogota, capitala Columbiei, cu 9 milioane de locuitori, situata la altitudinea de 2.640 m, in regiunea andina. Orasul a fost fondat in anul 1538 de catre spanioli si de-a lungul epocii coloniale a avut un rol important in regiune, fiind capitala Viceregatului Noii Granada, a Columbiei Mari si in prezent a Republicii Columbia. Transfer pentru cazare la Hotel EK 5* (sau similar 5*).

Ziua 2 / 13.09.2024: Bogota

Mic dejun. in prima parte a zilei vom explora Bogota, printr-un tur panoramic si pietonal care va include La Candelaria, partea veche a orasului, cu parcuri pitoresti, cu case coloniale pictate in culori pastelate, cu ferestre din otel si usi solide din lemn. Vom ajunge in Piata Bolivar, dominata de statuia lui Simon Bolivar, unde se afla Catedrala si principalele cladiri istorice precum Palatul Narino, sediul presedintelui Columbiei, Biserica El Sagrario, Muzeul Santa Clara, Casa de los Comuneros, Capitoliul, sediul congresului columbian si Biserica del Carmen. Vom vizita in continuare Muzeul Botero, care adaposteste sculpturi si tablouri ale artistului, precum si lucrari ale altor artisti, cum ar fi Pablo Picasso, Miro, Degas Edgar sau Claude Monet. Vom vizita Muzeul Aurului, care gazduieste cea mai mare colectie de artefacte prehispanice din lume, cu aprox. 38.000 de exponate, printre care si o importanta colectie de arta precolumbiana a aurului. in continuarea zilei ne vom aventura intr-un "zbor" cu telefericul pe Muntele Monserrate, plutind deasupra orasului pana la o inaltime de 3.190 m, pe Cerro de Monserrate, cea mai buna ocazie de a admira panorama uimitoare a metropolei. Colina era considerata sacra in perioada precolumbiana de catre indigenii Muisca, astfel ca in sec. al XVII-lea a fost ridicata o biserica, vizitata de atunci pana in prezent de o multime de pelerini. Cazare la Hotel EK 5* (sau similar 5*).

Ziua 3 / 14.09.2024: Bogota - Zipaquira - Bogota

Mic dejun. Dimineata vom pleca spre Zipaquira, oras renumit datorita Catedralei din Mina de Sare, biserica subterana catolica construita in interiorul unei mine de sare a Muntelui Halite, la 190 m adancime. Acest loc unic pe care il vom vizita isi are originile la inceputul anilor '30 cand minerii care lucrau in aceste mine de sare au construit un mic altar pentru a se ruga si reculege inainte de a cobori in subteran. in anul 1954 s-a terminat constructia primei catedrale, iar in anul 1955 s-a inaugurat noua catedrala, la aprox. 60 m sub cea existenta. in prezent este un loc de pelerinaj cunoscut, cu 14 capele de mici dimensiuni si catedrala propriu-zisa, care poate adaposti aprox. 3000 de persoane in timpul slujbei care se tine duminica. Vom parcurge si noi "Drumul Crucii" - "Camino de la Cruz" pentru a ajunge la altarul catedralei care adaposteste una dintre cele mai mari cruci din subteran. Odata intorsi la suprafata vom beneficia de timp liber pentru a explora asezarea. Vom reveni in Bogota pentru cazare la Hotel EK 5* (sau similar 5*).

Ziua 4 / 15.09.2024: Bogota - Pereira (zona cafelei)

Mic dejun. Transfer la aeroportul din Bogota pentru plecarea cu compania Avianca, zbor AV 8511 (09:45 / 10:46), spre Pereira oras care face parte din zona celebra pentru productia de cafea, de fapt un triunghi format de orasele Manizales, Pereira si Armenia, cunoscut ca "Triunghiul Cafelei", ce se intinde pe mai multe provincii ale tarii si care cuprinde o suprafata de aprox. 350.000 de hectare. Aici se produce majoritatea cafelei din Columbia, considerata una dintre cele mai bune din lume. Datorita peisajului splendid oferit de vegetatia luxurianta, de munti si de plantatiile de cafea, insotit de arhitectura traditionala a caselor de teracota, aceasta regiune a fost inclusa in Patrimoniul Mondial UNESCO din anul 2011. Dupa sosirea in Pereira ne vom imbarca in jeep-urile cu care ne vom deplasa spre Finca del Café din Santa Rosa del Cabal, situata la altitudinea de 1500 m, unde vom afla cum se cultiva, se recolteaza, se prelucreaza si se prepara cafeaua. De asemenea, vom avea prilejul de a degusta o cafea de buna calitate, realizata de specialistii columbieni. Dupa incheierea acestui tur vom fi transferati pentru cazare la Hotel Casa San Carlos Lodge 4* (sau similar 4*).

Ziua 5 / 16.09.2024: Pereira - Valle de Cocora - Salento - Pereira

Mic dejun. in aceasta zi vom vizita Parcul National Cocora, unde vom vedea copacii nationali, celebrii palmieri de ceara, cei mai inalti palmieri din lume, care pot creste pana la 60 m. O plimbare printre acesti palmieri speciali, invaluiti deseori de valuri de ceata, care dau un aer mistic vaii, va fi o experienta de neuitat. Situat in zona centrala muntoasa, parcul se intinde pe mai bine de 590 km², iar climatul specific al padurii de nori este favorabil dezvoltarii unei largi biodiversitati. in arealul parcului numit si Parque Nacional de Los Nevados se gasesc numeroase specii de flora si fauna, parte dintre ele endemice, cum ar fi palmierul de ceara, papagalul galben urecheat, lenesul, tapirul de munte, pasarea guan sau colibri. Ne vom indrepta apoi spre frumosul orasel Salento, specific regiunii de cultivare a cafelei, ce si-a pastrat o mare parte din vechiul farmec, unde vom putea admira arhitectura traditionala colorata, numita bahareque, care se imbina armonios cu modul de viata relaxat al localnicilor. Dupa dejun, vom avea ocazia de a cumpara suveniruri si de a afla amanunte despre Camino Real, care face parte din drumul care trece prin America de Sud si se termina in Venezuela. Cazare la Hotel Casa San Carlos Lodge 4* (sau similar 4*).

Ziua 6 / 17.09.2024: Pereira - Medellin

Mic dejun. Transfer la aeroport pentru zborul local spre Medellin, al doilea oraș ca mărime al țării, capitala regiunii Antioquia, centru universitar, economic, comercial și social. Situat intr-o vale ingusta, pe malul raului Medellin, inconjurat din toate partile de varfuri muntoase zimtate, orasul are o clima placuta, fiind supranumit "Orasul eternei primaveri". Medellin a fost fondat in anul 1616 ca un oras mic, pana la boom-ul cafelei, devenind ulterior si un centru al industriei textile. in prezent este un oras modern, vibrant, o zona infloritoare din punct de vedere al industriei, precum si o regiune comerciala de cultivare a florilor, concentrata in special pe orhidee. Vom face un tur panoramic de oras, care va include cele mai importante obiective turistice, precum Parcul Bolivar, Catedrala Metropolitană, Basilica de la Candelaria, Teatrul Lido, Piata Botero, unde sunt expuse o serie de sculpturi ale faimosului artist Fernando Botero, Palatul Culturii, Primăria și Palatul Justiției. Vom vizita El Pueblito Paisa, un oraș in miniatură tipic regiunii Antioquia, aflat in mijlocul orașului, pe un deal, de unde vom avea o frumoasă panoramă asupra zonei centrale a Medellinului, dupa care ne vom indrepta spre Comuna 13, considerat in trecut cel mai periculos cartier al orasului, un exemplu graitor al transformarilor sociale din ultimii ani. in prezent, acest cartier care a purtat "amprenta" temutului traficant Pablo Escobar, care conform povestirilor aici si-a gasit sfarsitul, a devenit o veritabila atractie turistica in special pentru strazile cu graffiti executate de artistii locali. si pentru a vedea cum a fost dezvoltata infrastructura orasului, vom face o calatorie cu telegondola care face parte din sistemul de transport public Metro Cable. Cazare la Hotel Park 10 5* (sau similar 5*).

Ziua 7 / 18.09.2024: Medellin - Piedra de Penol - Guatape - Medellin

Mic dejun. in aceasta zi vom face o excursie catre zona lacurilor de acumulare, unde s-a construit un rezervor peste orasul vechi, pentru a ne bucura de splendide peisaje in care vegetatia luxurianta a muntilor se oglindeste in albastrul apelor lacurilor. Vom ajunge intai la una dintre cele mai spectaculoase destinatii din apropierea marelui oras Medellin, monolitul Piedra de Penol cu o inaltime de peste 200 m, vechi de milioane de ani, in al carui varf se poate ajunge urcand peste 700 de trepte, de unde ne vom bucura de o panorama extraordinara asupra lacului - Rezervorul Guatape si a lagunelor din zona. in continuarea zilei ne vom indrepta spre Guatape, pentru a explora alaturi de ghidul local oraselul colonial unic, cu casele sale pictate in toate culorile si stradutele inguste pietruite. intoarcere la Medellin pentru cazare la Hotel Park 10 5* (sau similar 5*).

Ziua 8 / 19.09.2024: Medellin - Cartagena

Mic dejun. Transfer la aeroport pentru plecarea cu compania Avianca, zbor AV 9718 (13:45 / 14:56) spre Cartagena, "perla coloniala" a Americii de Sud, oras inscris pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO, situat pe tarmul Marii Caraibilor, in trecut fiind unul dintre primele sanctuare ale sclavilor eliberati din America. Cazare la Hotel Ermita Tribute by Marriott 4* (sau similar 4*).

Ziua 9 / 20.09.2024: Cartagena

Mic dejun. in prima parte a zilei vom face insotiti de ghidul local un tur al orasului Cartagena, care va debuta cu vizitarea Fortului San Felipe, a carui cetate puternica construita in sec. al XVII-lea domina imaginea orasului si a Manastirii La Popa, situata pe o colina, de unde vom avea o priveliste superba asupra orasului, a marii si asupra unuia dintre cele mai importante porturi de la Marea Caraibilor. Deoarece din Cartagena era expediata "prada" spaniolilor catre Europa, comorile inestimabile ale incasilor, aurul si argintul adus din minele din Peru si Bolivia, au devenit tinta sigura pentru pirati, motiv pentru care orasul s-a dezvoltat in interiorul unei fortarete. in continuarea zilei vom face o plimbare in partea veche a orasului, prin labirintul stradutelor din interiorul fortaretei care pastreaza inca ceva din misterul povestilor cu piratii de odinioara, prilej de a admira conacele sale magnifice, Turnul cu Ceas considerat in trecut poarta principala de intrare in cetate, situat intre Plaza de Independencia si Plaza de los Coches, Parque Bolivar, Las Bovedas, Plaza Santo Domingo, Plaza de la Aduana, Biserica Iezuita si Manastirea San Pedro Claver. Cazare la Hotel Ermita Tribute by Marriott 4* (sau similar 4*).

Ziua 10 / 21.09.2024: Cartagena - Insulele Rosario - Cartagena

Mic dejun. Timp liber pentru activitati individuale sau optional excursie de o zi in Insulele Rosario, un arhipelag format din 28 de insule care se afla deasupra celei de-a treia bariere de corali din lume, ca marime, renumit prin plajele cu nisip alb si apele limpezi ale Caraibilor, care va invita sa apreciati diversitatea vietii marine. Aceste insule au fost declarate Parc National care adaposteste mai mult de 1300 de specii marine diferite. Dimineata veti fi preluati de la hotel pentru a fi dusi in port, de unde veti pleca spre insule cu barca cu motor. Va veti putea relaxa pe o plaja privata unde veti putea face snorkeling, plimbari cu caiacul etc.. Dejunul tipic columbian este inclus. Dupa-amiaza, va veti intoarce cu aceeasi barca in portul din Cartagena, de unde veti fi transferati la hotel. Cazare la Hotel Ermita Tribute by Marriott 4* (sau similar 4*).

Ziua 11 / 22.09.2024: Cartagena - Amsterdam

Mic dejun. Dimineata, timp liber pentru a colinda stradutele pitoresti din cartierul Getsemani, unul dintre cele mai pitoresti cartiere ale orasului sau pentru ultimele cumparaturi. Transfer la aeroport pentru plecarea spre Amsterdam cu compania KLM, zbor KL 741 (18:00 / 10:50).

Ziua 12 / 23.09.2024: Amsterdam - Bucuresti

Sosire la Amsterdam la ora 10:50, de unde se va pleca spre Bucuresti cu zborul KL 1375 (13:35 / 13:35).

 

TARIF: 1980 EURO + 1530 USD / loc in camera dubla; Supliment single: 690 USD

(tarif cu toate taxele incluse, valabil pentru un grup minim de 15 turisti; pt. 11-14 turisti, tariful se va majora cu 150 euro/pers.)

 

TARIFUL INCLUDE:

- transport intercontinental cu avionul pe rutele: Bucuresti - Amsterdam - Bogota si Cartagena - Amsterdam - Bucuresti cu compania KLM

- transport local cu avionul pe rutele: Bogota - Pereira si Medellin - Cartagena

- taxele de aeroport, combustibil, securitate si serviciu pentru zborurile intercontinentale si locale (pot suferi modificari)

- transport intern pe toata durata circuitului cu vehicul dotat cu aer conditionat, adaptat la nr. de turisti

- 10 nopti cazare in hoteluri de 5* si 4* astfel: 3 nopti la Bogota in hotel de 5*, 2 nopti la Pereira in hotel de 4*, 2 nopti la Medellin in hotel de 5*, 3 nopti la Cartagena in hotel de 4*

- mesele mentionate in program: 10 mic dejunuri si 1 dejun

- transferurile, tururile si excursiile mentionate in program

- tur de oras in Bogota

- plimbare cu telefericul in Bogota la Cerro de Monserrate

- vizitarea Catedralei de Sare din Zipaquira

- vizitarea Parcului National Cocora

- vizitarea orasului Salento

- vizitarea zonelor cu plantatii de cafea si a unei ferme de cafea

- tur de oras in Medellin

- vizitarea Piedra de Penol de langa Medellin

- vizitarea orasului Guatape

- tur de oras in Cartagena

- taxele de intrare la obiectivele mentionate in program

- ghizi locali

- conducator roman de grup

- asigurare in caz de insolvabilitate / faliment al agentiei de turism

 

NOTA: Taxele de aeroport incluse in tarif sunt cele valabile la data lansarii programului. in situatia majorarii de catre compania aeriana a acestor taxe pana la data emiterii biletelor de avion (biletele se emit cu 7-14 zile inainte de plecare), agentia isi rezerva dreptul de a modifica tariful excursiei conform cu noile valori ale acestor taxe.

 

TARIFUL NU INCLUDE:

- taxe de iesire de pe aeroporturi, daca se aplica

- alte servicii suplimentare decat cele mentionate, cheltuieli personale, bauturi etc.

- bacsisuri: 60 euro/pers. pentru soferi si ghizi locali, mai putin pt. bagajisti (se vor achita cel mai tarziu conducatorului de grup la sosire); bacsisurile nu se refera si la excursiile optionale

- excursiile optionale care se pot realiza cu un numar minim de participanti, precizat de partenerii externi, tarifele acestora fiind informative; in functie de timpul disponibil, la fata locului, se mai pot organiza si alte excursii optionale propuse de partenerul local

· excursie la Insulele Rosario: aprox. 90 usd/pers.

 

IMPORTANT! Recomandam incheierea unei Asigurari MEDICALE si STORNO de calatorie. Astfel se poate acoperi riscul de pierderi financiare cauzate de anulare, contracarand efectul penalizarilor aplicate. Acest mijloc de protectie financiara acopera cele mai frecvente evenimente ce cauzeaza anularea calatoriei, INCLUSIV riscurile din categoria evenimentelor asigurate Covid-19. Asigurarile MEDICALE si STORNO de calatorie se pot incheia la orice companie de asigurari care asigura acest serviciu; suma platita pentru asigurare nu este returnabila. Daca aveti nevoie de asistenta pentru a va alege asigurarea de calatorie potrivita, echipa noastra de consultanti va sta la dispozitie.

 

ACTE NECESARE:

- pasaport valabil minim 6 luni de la data incheierii calatoriei

 

CONDITII DE INSCRIERE:

- inscrierile incep din momentul lansarii programului, cu plata unui avans min. de 30% din tarif si se incheie la epuizarea locurilor

- diferenta de pana la 50% din valoarea totala a pachetului de servicii se achita cu 60 de zile inainte de data plecarii

- diferenta de pana la 100% din valoarea totala a pachetului de servicii se achita cu 30 de zile inainte de data plecarii

- turistul va incheia cu agentia << Contractul de prestari servicii turistice >>, la care prezentul program este parte

- in momentul semnarii << Contractului de prestari servicii turistice >>, turistul isi asuma plata diferentei stipulata in program in cazul neintrunirii grupului minim de turisti

 

NOTA:

Avand in vedere epidemia SARS-COV 2 este posibil ca unele reglementari de calatorie sa se modifice pana la data plecarii sau dupa inceperea calatoriei, independent de vointa agentiei (cum ar fi: controlul starii de sanatate, obligativitatea de autoizolare dupa intoarcerea in Romania, masuri suplimentare de igiena si formalitati vamale). Agentia nu poate fi facuta raspunzatoare, aplicandu-se termenii si conditiile contractuale standard.

 

OBSERVATII:

- conducatorul de grup poate modifica programul actiunii in anumite CONDITII obiective, inclusiv ordinea in care se viziteaza obiectivele turistice

- agentia nu se obliga sa gaseasca partaj persoanelor care calatoresc singure

- agentia nu raspunde in cazul refuzului autoritatilor de la punctele de frontiera de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de a-i permite sa paraseasca teritoriul propriu

- prezentarea la aeroport se va face cu doua ore inaintea zborului; agentia nu raspunde in cazul refuzului imbarcarii turistilor ca urmare a intarzierii acestora

- conducatorul de grup se va asigura ca programul se desfasoara conform itinerarului prezentat, va oferi asistenta in situatii de urgenta, va traduce prezentarea ghizilor locali, va oferi informatii referitoare la excursiile optionale si la itinerar cu observatia ca nu are calificarea si atestarea legala de ghid turistic

- cazarea turistilor, precum si eliberarea camerelor se face in conformitate cu regulile hoteliere specifice fiecarei tari

- clasificarea pe stele a unitatilor de cazare este cea atribuita oficial de ministerul de resort din tarile vizitate si ca atare respecta standardele locale

- distributia camerelor la hoteluri se face de catre receptiile acestora; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de catre turist direct la receptie si la cererea sa, va fi asistat de conducatorul de grup

- daca hotelul este schimbat din motive care nu tin de agentie, va fi inlocuit cu un altul de aceeasi categorie, asa cum este precizat in program

- agentia isi rezerva dreptul de a modifica valoarea taxelor de aeroport, in cazul in care valoarea acestora este schimbata de compania aeriana

- agentia poate aloca un numar de locuri cu reducere in cazul anunturilor promotiilor tip early booking sau a ofertelor speciale, pentru o perioada limitata de valabilitate; daca acestea se epuizeaza inainte de expirarea perioadei anuntate, agentia va opri promotia fara un anunt prealabil

- in derularea excursiei pot aparea situatii de forta majora precum intarzieri in traficul aerian, blocarea aeroporturilor din ratiuni de securitate, schimbari de aeroporturi din ratiuni politice, greve, CONDITII meteo nefavorabile etc.; in aceste cazuri agentia se obliga sa depuna eforturi pentru depasirea situatiilor ivite; totodata, agentia nu poate fi facuta raspunzatoare pentru suportarea unor cheltuieli suplimentare aferente

- asezarea turistilor in autocar se va face incepand cu bancheta a doua, in ordinea inscrierilor, iar cei care au achitat supliment de single pentru cazare NU beneficiaza de 2 locuri in autocar

- agentia nu-si asuma responsabilitatea in cazul in care anumite obiective nu pot fi realizate din motive independente de aceasta

- conform legilor internationale, doar ghizii locali au dreptul sa ofere explicatii in interiorul muzeelor, monumentelor etc.; altfel, conducatorii de grup vor oferi explicatii turistilor doar in afara obiectivelor turistice; ghizii locali pot fi angajati contra cost doar cu acordul turistilor interesati de ghidajul acestora

- excursiile optionale se efectueaza la fata locului cu agentiile locale; sumele aferente acestor excursii nu se incaseaza in numele si pentru agentia ; tarifele excursiilor optionale pot fi mai mari decat cele ale excursiilor care pot fi achizitionate de la receptia hotelurilor, sau din alta parte, aceasta datorandu-se faptului ca persoanele participante vor avea la dispozitie un mijloc de transport care ii va duce si ii va aduce la hotelul respectiv, ghidul excursiei si dupa caz, un ghid local; in tariful excursiilor optionale nu sunt incluse intrarile la obiectivele turistice vizitate

- agentia nu poate fi facuta raspunzatoare de pierderea bagajelor sau a obiectelor personale, indiferent de cauza

- in cazul in care turistul intarzie sau renunta la programul stabilit, nu poate avea nici o pretentie privind rambursarea eventualelor despagubiri

- agentia nu va suporta costurile suplimentare datorate unor cauze naturale cum ar fi alunecari de teren, caderi masive de zapada si evenimente politice neprevazute, greve etc.

- selectarea preferentiala a locurilor in avion, in cadrul rezervarilor de grup, este de cele mai multe ori supusa unor reguli stricte si difera de la o companie aeriana la alta (se percep costuri suplimentare sau nu este acceptata si/sau se poate face numai cu un anumit timp in avans etc.). Ulterior achitarii unei sume pentru un loc preferential in avion, compania aeriana poate modifica fara preaviz tipul de avion si ca atare se modifica configuratia locurilor in avion, respectiv a locului prerezervat/achitat de catre turist; pentru aceste situatii nu suntem raspunzatori si ne oferim doar sprijinul sa intermediem un dialog cu compania aeriana ce nu garanteaza si solutionarea situatiei

- copiii minori pot calatori doar: a) insotiti de ambii parinti; b) insotiti de unul dintre parinti care sa detina acordul notarial al parintelui care nu calatoreste (sau incredintare prin hotarare judecatoreasca definitiva, certificat de deces); c) insotiti de un adult cu certificat de cazier judiciar in original si acordul notarial al ambilor parinti; d) insotitorii minorului sunt obligati sa aiba certificatul de nastere in original al copilului minor, aditional PASAPORTULui si/sau cartii de identitate

- copiii care nu poseda carte de identitate au nevoie de pasaport individual

- va rugam sa va asigurati ca documentele de calatorie, CARTEA DE IDENTITATE sau PASAPORTUL, nu prezinta urme de deterioare a elementelor de siguranta si sunt valabile minim 6 luni de la data terminarii calatoriei

- pentru posesorii de pasapoarte temporare cu valabilitate de 1 an, este necesara obtinerea vizelor de la ambasada din Bucuresti; in cazul neobtinerii vizei se retin penalizari pentru biletul de avion, asigurarea medicala si cheltuielile agentiei

- c/v excursiei poate fi achitata si in lei la cursul BNR + 2%, din ziua ultimei plati

- prezentul document constituie anexa la << Contractul de prestari servicii turistice >>